Om oss

hundarnas_salong_hundfrisor_kattfrisorVår frisör heter Jessica och är uppvuxen med djur, hon har alltid värnat om djurens välbefinnande och drömt om att få jobba med djur – då främst hundar.
År 2013 blev detta verklighet då hon fick möjligheten att gå som lärling vid en väldigt kunnig kvinna  – Kärstin Husman som jobbat inom hunderiet sedan 80-talet.
Inom ett halvår så blev det utbildning i Linköping hos Salong Fyra Tassar under Hanna Casell. Efter den utbildningen har Jessica fortsatt att träna och att utbilda sig, bl.a har hon gått Frisyrklippning & Trimning under Gunni Isdal samt Kattspa & Kattfrisering hos Jenny Lundin.
Detta yrket är utan tvekan det bästa Jessica kunde ha valt, det är allt vad hon kunnat önska sig och mer därtill!
-Att vara hundfrisör är spännande för du lär dig något nytt i princip varje dag!, och med varje hund måste du prestera ditt yttersta för du kan hela tiden bli bättre.

För att kunna ge bästa professionella pälsvård och hundhantering så vidareutbildar sig Jessica kontinuerligt, är ansluten till både Sveriges Hundfrisörer
(SVHF) och Sveriges Hundföretagare. Två föreningar som jobbar för att hålla hundbranschen trygg & proffsig.
Bl.a. har hon kurser som Kattfrisering & hantering, Lagotto, Trim, Frisyrklippning, Friskvård, Fear Free, Det holistiska hundperspektivet och PTSD hos hund, m.m i ryggen.

Hundarnas Salong Abbe Cocker SpanielJessica har en hund som heter Abbe, som också jobbar i salongen. Han är en Engelsk Cocker Spaniel född 2012, en härlig kille som älskar alla människor och lite extra kli bakom örat.

 

hundarnas_salong_yorkie_tommySommaren 2017 fick vi veta att en liten Yorkshire terrier på bara fyra månader sökte sitt tredje hem. ”Vi ska bli det sista hemmet för den killen!” bestämde sig flocken där hemma i Mörarp för, där Jessica & Abbe bor. Och så blev det, den glada men blyga och osäkra pojken flyttade hem till flocken. Idag är han med lite mer självförtroende men ack så blid & mild han är! Full av fart och bjuder alltid in till lek med alla han möter – stor som liten. Lillkillen heter Tommy och gillar att ha sina tassar på golvet, det uppskattas om man går ner till hundens nivå än att lyfta dem. Tack på förhand ❤