Ett besök

Hur ser ett besök ut för en hund på Hundarnas Salong?

Efter att ni bokat en tid för er hund hos oss kommer ni att få ett påminnelse-sms dagen innan besöket. Vi lägger stor vikt vid att ni läser hela meddelandet och att ni rastat hunden inför ert besök samt håller tiden.  Om något oförutsett sker som gör att ni blir sena till er bokning vänligen meddela detta så snart ni kan.

Första gången ni kommer till salongen kommer vi att be om era kontaktuppgifter, hundens namn, födelseår, ras och om det är något speciellt vi behöver veta om er hund.

De flesta lämnar sin hund och återkommer efter behandlingen, vissa hundar behöver dock sin ägare som stöd och då får ni väldigt gärna stanna och vara med under tiden.
Dock önskar vi att ni är lugna och inte pratar för mycket med hunden då det kan höja energin hos hunden och öka stressen. Var en trygg och närvarande punkt för hunden utan att prata.

Dock rekommenderar vi att endast ägare (som är vuxen) är med, annars riskerar vi att hunden försöker att hålla koll på alla samtidigt. Barn/ungdomar har tyvärr svårt att hålla fokus under ett helt besök så därför undanber vi den yngre generationen i dessa situationerna.
Den som väljer att stanna behöver stanna under hela besöket, om ni skulle välja att gå mitt i behandlingen kommer hunden att undra vart ni tog vägen och onödig oro uppstår.
Skulle ni dyka upp mitt i besöket tappar vi fokus och hunden tror att besöket är klart.

Att komma i tid till besöket är av stor vikt då schemat för dagen är planlagt så var hund får sin tid utan stress, så ni kan lämna och hämta utan att ”krocka” med nästa kund i hallen.
Planera gärna er tid innan och efter besöket så det blir minimalt med stress för hunden, om ni stressar för att hinna i tid till oss kommer hunden högst troligt även vara stressad när den klipps. Bilfärden påverkar också hunden. En stressad bilfärd med kraftiga svängar och inbromsningar osv. påverkar negativt.
Försök i längsta möjliga mån att köra mjukt och försiktigt, låt inte trafiken stressa er. Musikvalet kan också påverka er i trafiken, studier har visat att reggae och mjuk rock har lugnande effekt på hundar, troligt den jämna och kontinuerliga rytmen som påverkar deras puls.

Hundar gillar godis, därför gillar vi också när ni tar med hundens favoritgodis! Det får gärna vara något utomordentligt gott super-godis, som t.ex. köttbullar. Var generös när ni förbereder hundens gottepåse inför besöket. Om en hund tycker det är lite skumt med salongsmiljön kan varje moment behövas att belönas. hundarnas_salong_meatball
[En klo klippt – 1 godbit]
[Hela tassen kloklippt – 5 godbitar]
[Dusch och bad – 10 godbitar]
.. osv. Det går åt en hel del under 1-3h på salongen.

Beroende på vilken behandling ni valt för er hund ser momenten olika ut.
Mest vanligt är klipp och bad som bokas. Då brukar vi börja med att klorna klipps, eftersom många hundar tycker kloklipp är lite jobbigt är det rätt skönt att ha det överstökat och klart. Nästa steg är bad, en grundlig tvätt med schampoo och balsam, därefter kommer hunden att fönas torr medan den borstas/kammas.
Till sist klipps hunden, då står vi på trimbordet som är vid salongens fönster och ni som lämnat salongen kan se oss utifrån. Om ni är tidiga till att hämta kan ni prova att speja utifrån för att se om vi är klara eller inte.
OBS! Försök att vara lite som ninjor och håll er i bakgrunden, ställ er alltså inte precis framför fönstret då det kommer göra hunden exalterad och ivrig att återförenas med er. Det blir då omöjligt att klippa färdigt hunden.
Alternativt kan ni skicka ett sms och höra om vi är färdiga.

Efter besöket är det viktigt att rasta hunden. hundarnas_salong_goldenretriever
En behandling tar oftast minst 1h och har inneburit flera olika moment som inte alltid hör till hundens vardag, den har möjligen ätit mycket godis och är därför troligen kissnödig. Ta er tiden och låt hunden strosa på gröningen innan ni beger er hemåt igen.

 

#hundarnassalong #hundtrim #helsingborg #planerabesöket

Publicerad av hundarnassalong

Educated, certified and professional dog and catgroomers working with Fear Free methods

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: