Tandborstning & skonsam tandstenborttagning

Vi kan äntligen stolt presentera en ny och efterlängtad tjänst på salongen!
Efter att ha genomgått utbildning och mottagit diplom för att kunna erbjuda professionell tandbehandling, utvecklad av veterinärer, kan vi nu äntligen erbjuda er kunder hjälp med underhåll av fräscha hundmunnar och avlägsning av lättare tandsten.

Tandborsten vi arbetar med använder sig av skonsamt ultraljud som är helt fri från skaderisker, tillsammans med tandkrämens nanobubblor rengörs tandfickor och luckrar upp eventuell tandsten. Behandlingen är utan skada på hundens tänder.
Bästa av allt är att tandborsten bara behöver ligga an mot den tand som ska behandlas, där är varken rörelser eller vibrationer stör hunden, därför passar denna även den mest rädda hunden.

Dock fungerar det endast med frivillig hantering, att hunden accepterar att man pillar inne i munnen, det underlättar om man tränar hemma utan tvång och med belöning. Be om att få titta i munnen, lyft på läppen och belöna. Upprepa några gånger innan ni avancerar och berör en tand åt gången. Nyckeln är upprepningar vid korta tillfällen, belöningar, ingen fasthållning och mycket pauser. Målet är att ni till sist får ha en tandborste stilla inne i munnen.
När ni tränat färdigt är ni välkomna till oss för tandbehandlingar.

Notera att detta är för friska munnar och ersätter inte veterinärers tandundersökningar. Vid minsta misstanke om skada/problem/sjukdom i er hunds mun ska veterinär kontaktas i första hand.
Detta är behandlingar som kompletterar veterinären, det ersätter inte en veterinärs undersökning.

#tandsten #tandborstning #hund #helsingborg #hundarnassalong #fearfree

Publicerad av hundarnassalong

Educated, certified and professional dog and catgroomers working with Fear Free methods

En tanke på “Tandborstning & skonsam tandstenborttagning

  1. Fantastiskt person som verkligen tar hand om din hund Mjuk och lugn Dotty älskar att gå dit och klippa klorna Blir överlycklig var gång hon får gå dit

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: