Frisörhoppande

När du hittat en hundfrisör som du har tilltro till vill jag råda dig till att stanna hos denne.
För att om du kan lita på din hundfrisör så hoppas jag att även din hund litar på frisören, den tilliten är viktig och din hund har efter några gånger lärt sig hur det fungerar på den utvalda salongen.
Kunskapen om vad som händer skapar trygghet, att kunna rutiner och veta vad som förväntas gör att din hund slappnar av lättare. Har du en stresskänslig eller nervös hund är det väldigt osmart att skutta runt bland olika salonger och frisörer.
Det kan helt klart vara värt att se sig om efter en ny aktör om du misstänker att det kan vara bättre för hunden hos någon annan, en som kanske förstår din hund bättre.
Grundkärnan jag vill åt är att du bör sätta dina intressen åt sidan och se det hela ur hundens perspektiv. Trivs din hund på en salong så byt inte.

Vad beror frisörhoppandet på?

 • Är det priset?
  Titta på hur ofta går din hund på salong, är det ca 4ggr/år då kan ändå pengarna vara värda att lägga på kompetens och trygghet.
 • Är det läget?
  Återigen så bör du titta på hur ofta det handlar om, är det några gånger per år så kanske omvägen är värd tiden. Vi skåningar är bortskämda med korta avstånd och kan tycka 30 min bilfärd är för långt. Jämfört med avstånd som folk lever med ovanför Stockholm så har vi väldigt väldigt nära, till allt.
 • Är det resultatet?
  Beror resultatet på din hund har svårt för hanteringen, behöver du träna din hund så den kan lära sig acceptera klippning eller saknar frisören erfarenhet och därför blir det inte som du önskat?
  Ett hackigt resultat kan bero på att frisören har för lite erfarenhet av klippning eller hantering. Det kan bero på att din hund är rädd. Det kan vara en blandning av dessa två.
  Märker du att hanteringen blir svårare även på hemmaplan efter varje besök hos frisören så bör du nog byta aktör. Faktiskt. De jag jobbar med kan få ett ojämnt resultat men alltid hälsar ägarna att de märker framsteg i hanteringen hemma.
 • Blir du illa bemött?
  Ja, då bör du kanske byta.

Vissa är hoppare, omöjliga att göra nöjda, det räcker med en liten detalj och sedan byter man. Det är bara att acceptera. Men det gör mig uppriktigt ledsen.
Ledsen för djurets skull.
Det är alltid de med lite skakiga ben som hoppar vidare, som jag inte får se fler gånger.
Varje kund som kommer till mig tar jag till mig, de hoppar in i mitt liv och in i mitt hjärta. Vi jobbar ihop på rädslor och för varje gång gör vi framsteg. Vi finlirar alltid på känslor för att det ska vara så trevligt och så kul som möjligt ihop.
Det enda jag kan hoppas är att jag gett en så stabil grund som möjligt för jycken innan den hoppar vidare och att nästa frisör vårdar den grunden lika ömt.

Publicerad av hundarnassalong

Educated, certified and professional dog and catgroomers working with Fear Free methods

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: