Livet som egenföretagare

Som egenföretagare ser livet väldigt annorlunda ut än för andra anställda. Speciellt om du driver ett litet företag, det är svårt att hålla 100% kontroll och hålla alla bollar i luften, att inte bli kontrollfreak eller kritisera sönder dig själv, och lyckas balansera in familj samt fritid.

Det tar tid och energi, det är nästan omöjligt att inte alltid tänka på jobb, det blir liksom ditt liv. Du andas, lever och finns för ditt företag 24-7, tänker på det minst 1gång/h och önskar att dygnet hade fler timmar så du kunde driva företaget lite längre och nå dina mål lite snabbare. Men det är kul! Det är riktigt, ursäkta, svinkul! När det går bra.

Sedan Corona dök upp har jag jobbat som en galning, plockat in så mycket kunder jag kunnat och jobbat från 07.30 till 19.30 mån-fre med en timmes lunch.
Största fasan för egenföretagare är att inte kunna jobba, så min plan var att bunkra upp ifall Sverige skulle bestämma sig för en lockdown. Vi slapp som tur var det och jag är oerhört tacksam!

Men nu måste jag slå i bromsen, för nu är jag fasligt nära väggen – igen, jag har haft närkontakt med den innan jag blev frisör (det är därför jag blev frisör från första början, som arbetsträning efter en ordentlig stresskrasch) så jag känner igen signalerna. Vilket är till min fördel i vissa lägen, jag hinner stoppa innan jag rusar in i väggen en gång till.
En nackdel som det inneburit är något som vissa redan märkt: att jag har svårt för siffror, tider och enkla uträkningar, speciellt klockan – att räkna ut en tidsåtgång kan slå knut på min hjärna. Det är alltså sviter från min förra utbrändhet.

Vad jag gör utanför klipptiderna är att gå kurser, lära mig mer om hundar och deras språk, hur jag kan driva företaget vidare och förbättra det både för dig & för mig. Så helt enkelt investerar jag tillbaka in i företaget och man kan säga att det är hit era pengar går. Att vara hundföretagare är inget som gör dig rik, än har jag inte träffat någon hundföretagarägare som sitter på ett berg av pengar och gottar sig.
De som jag träffat är däremot genuina eldsjälar som brinner för djur och deras välfärd, som lever enkelt och får sitt företag precis att gå runt.

Nyss hade jag en kund som sms’ade och undrade om jag missat henne eller glömt bort henne. Jag skämdes, för jag hade tappat den bollen, men glad över att hon påminde mig! Så snälla, påminn mig om jag inte återkopplat till just dig, det kan vara att ditt meddelande dök upp just när min hjärna var koncentrerad på annat och jag tänkte ”jag svarar sen”. En farlig tanke för en som jag, oftast kommer jag ihåg men planen är inte ”bulletproof”.
Just i detta scenariot var det faktiskt just den dagen jag trodde min äldsta hund skulle få somna in. Då funkar man inte som man borde kan jag säga. (Han lever, mår bättre, veterinären intygade att det inte var dags än ❤ ).

Vill du få tag i mig? Då gör du såhär:

 • Ring 0708-831952
 • Svarar jag inte skicka ett sms till samma nummer
 • Tala inte in ett meddelande, de lyssnas inte av.
 • Alternativt skickar du ett mail, ett pm på facebook eller dm på instagram
  (men säkrast är sms på ovannämnda nummer)

Senaste veckorna har jag fokuserat på en intensivkurs i beteende och hantering, sänd från USA på fruktansvärt obekväma tider. Avslut med ett prov som jag klarade med 1,5p fel.
Jag är lite oförskämt nöjd över det resultatet.

Innehållet i kursen var bland annat:

 • Kattfrisering & hantering
 • Valpens första klippning
 • Träna in beteenden
 • Rädda hundar
 • Aggressiva hundar
 • Äldre och sjuka hundar
 • Hundspråk
 • Tragedier på salonger
 • Aggressiva kunder
 • Säkerhetspolicys
  m.m.

Publicerad av hundarnassalong

Educated, certified and professional dog and catgroomers working with Fear Free methods

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: