Vad vill frisören veta innan behandling?

Hundarnas Salong

När din hund eller katt skrivs in för första gången hos oss så kommer Jessica att ställa lite frågor för att kunna ta hand om ert djur på bästa vis. Detta för att kunna ha större förståelse för olika reaktioner ert djur kan ha på olika moment och för att kunna förekomma/undvika skapa stress eller liknande.

Förutom kontaktuppgifter till er så önskar vi veta:

  • Djurets namn
  • Ras
  • Kön
  • Födelseår
  • Sjukdomar
  • Smärta
  • Rädslor
  • Personlighet

Sjukdomar kan t.ex. vara magproblem, allergier, öroninfektioner m.m.
Säg att hunden har magproblem och frisören vet om detta så har man större förståelse för om hunden reagerar vid t.ex. lyft från bord till badkar (lyft= ev. tryck på magen).
Belöningar som godis anpassas också efter vad som passar den lilla magen.
Öronproblem kan också visa sig vid hantering runt huvud och öron, har hunden ont eller är rädd för att det kan göra ont så har frisören mycket större förståelse för detta om man på förhand fått infon om öronproblem.

Smärta kan vara t.ex. ledproblem, operationer eller liknande.
Har hunden opererats på ett bakben exempelvis så kan rädslor för smärta sitta kvar trots att benet har blivit bra igen.

Rädslor kan exempelvis vara ljudrädslor såsom åska och fyrverkerier, seperationsproblematik, hundmötesproblematik m.m.
Varför man vill känna till om det finns ljudrädslor är för att kunna förekomma och anpassa alla moment som låter lite mer, som t.ex. föning. Åskrädda hundar kan reagera negativt på föning om denna uppgift inte uppgetts före behandlingen. Många ägare har inte tänkt på att denna info är viktig i sammanhanget och om tidigare frisörer som klippt inte har uppgett att hunden reagerat på något moment är det inte lätt för ägaren heller att veta. Därför tycker jag som frisör det är extra viktigt att ni hundägare blir uppmärksammade på sammanhanget och därmed mer medvetna.

Personlighet: här kan egentligen allt ”övrigt” skrivas in: Glad, ljuvlig, nervös eller om munkorg behövs.
Om er hund har behövt munkorg tidigare är detta av yttersta vikt att ni uppger det för frisören, berättar i vilket sammanhang och varför. Det är ännu viktigare att ni har med en munkorg som passar er hunds nos och som luktar ”sin egen”.
Generellt använder vi inga munkorgar och arbetar helst utan, beroende på hund och situation kommer Jessica att vilja undvika munkorgen och istället arbeta tillsammans med er hund. Oftast så går det bra men det finns fall då vi måste börja med allas säkerhet först.
Det är omöjligt för oss att hålla oss med munkorgar som passar alla, trubbnosiga, litet huvud, stort huvud, bred käke, lång nos osv. Förutom detta så kan en munkorg lukta stress, det är helt onödigt att er hund ska känna en annans hunds stress, därför upprepar jag ännu en gång:
DU tar med en EGEN MUNKORG som passar DIN HUND.

Ökad förståelse ger större ödmjukhet och en bättre fingertoppskänsla som resulterar i en behagligare vistelse hos frisören. ❤

Hundarnas Salong

#HundarnasSalong #HMärkt #VetDuVemDuAnlitar #Hundfrisör #hund #Helsingborg #HolistisktHundperspektiv

Publicerad av hundarnassalong

Educated, certified and professional dog and catgroomers working with Fear Free methods

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: