Ett djur åt gången räcker

Vissa familjer består av fler än en hund, eller en katt. Men bara en bokas åt gången hos oss. Varför?

Allt handlar alltid om individen som ska behandlas, dess välmående och förutsättningar sätts i alla lägen i första rummet. Alltid.
Även om det är mycket smidigare för människan att dyka upp en gång för att lämna alla sina djur samtidigt och sedan komma en gång för hämtning så är det inte det mest optimala för djuren.

Vissa kan känna trygghet i att ha sin kompis nära, det kan stämma i många andra fall än när man ska klippas eller undersökas hos veterinär. Dessa situationer är delikata och skiljer sig från när man t.ex. ska bli passad eller rastad.
Om ett djur i flocken känner stress eller obehag så smittas detta direkt över till den andra kompisen, skulle den som blir behandlad t.ex. ge ifrån sig ett ljud så reagerar den andre direkt och undrar vad som händer.

Säg att en hund1 är på bordet och blir klippt, nere på golvet ligger hund2 och sover. Plötsligt piper hund1 till av någon anledning, t.ex. av överraskning, då undrar hund2 varför pep min kompis? Är det läskigt på bordet? Hund2 börjar vandra och efter ett tag hässja.
Hund1 undrar varför hund2 är orolig? Vet den något som jag inte vet, borde jag också vara på min vakt?
Ja du förstår kanske, det blir en nedåtgående spiral av totalt onödig stress. En stress som kan undvikas genom att bara behandla ett djur åt gången.

Om båda djuren är på bordet samtidigt, eller i badkaret för den delen, så sätts säkerhetstänket ur spel. Det är omöjligt för en person att ha 110% koll på båda djuren så ingen skadas. Risken är också stor att en individ blir försummad för att den andra kräver mer.

Samma sak gäller katter. Har man två katter som behöver klippas är det bättre om den ena väntar hemma tills det är dennes tur.

Vi är fullt förstående till att detta känns omständligt och att det blir många vändor fram & tillbaka till salongen. Men hos oss sätts djuret före vår bekvämlighet.
Det är för ditt djurs bästa som vi har denna regeln. ❤

#holistiskthundperspektiv #hantering #saftyfirst #hundklippning #kloklippning #hund #helsingborg

Publicerad av hundarnassalong

Educated, certified and professional dog and catgroomers working with Fear Free methods

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: