Fotograferas alla hundar?

Helst ja, det är kul att kunna visa upp en nyfriserad hund både för ägare och på våra sociala medier.
Men tyvärr är det inte alla som hamnar på kort.

Varför?
Det finns så många svar på den frågan. Allt handlar återigen om individen, hur har det gått under klippningen, hur mår hunden idag? Har vi stött på problem som gjort att vi fått lägga krut på träning? Eller önskar ägaren en frisyr som kräver mer pälsvård än vanligt så därför behandlas pälsen längre tid än vad som brukar vara?

Så det kan antingen vara tidsbrist eller att din hund tränats i hantering samt att klara situationen, att ett foto helt enkelt är lite för mycket att kräva av hunden just nu.

När man jobbar med djur måste man prioritera, man sätter mentalt en lista på vad som är viktigast och betar sig långsamt igenom den. Kloklipp, bad, föning, borstning, klippning. Sist och längst ner kommer foto. Fotografier är bonus, de tas för att det är kul och ger oss en känsla. För mig, som är oerhört praktiskt lagd och ser saker lite svartvitt, där allt kategoriseras och rangordnas, så kommer alltid våra känslor sist.
Jag vet att många uppskattar fotografierna vi tar och det är jättekul, tro mig! Jag blir jätteglad när ni frågar efter dom. Men ur hundens perspektiv får vi vara realistiska och acceptera att det kanske dröjer lite innan det blir ett foto på er bästa kompis.

Lär gärna er hund att uppskatta att bli fotograferad, även om du tror att hunden inte har några problem är det alltid en idé att försöka göra det roligare. ❤

TIPS! vid fotografering

  • Lär känna din kamera innan du fotograferar hunden. Testa funktioner och ljussättningar i lugn och ro, testa olika skärpedjup på döda ting.
  • Hundar arbetar utifrån vad som är lönsamt. Är ett beteende lönsamt ökar sannolikheten för att hunden vill upprepa beteendet. Tänk igenom vad din hund tycker är det bästa som finns, både som är ätbart och som är aktivering.
  • Tänk på att inte luta dig över hunden, det kan kännas obehagligt. Sätt dig ner och fotografera på avstånd om hunden tycker det känns lättare att hantera.
  • Tjata inte om uppmärksamheten, då är det dags för en paus och prova igen senare på dagen eller en helt annan dag.
  • Belöna! Kanske kan en pyttebit av en köttbulle förändra känslan när kameran stirrar?
    Prova att titta ovanför eller bredvid kameran när du fotograferar, se om hunden önskar ögonkontakt med dig för att känna sig tryggare? Ta kortet medan ni ser på varandra.
  • Be hunden om att posera, belöna, backa och sätt dig ned. Ta kortet fort och jubla, festa till det och var tramsig ( i den nivå av trams och intensitet din hund uppskattar).
  • Ni kommer få kul ihop och du kommer få vackra minnen med dig.

Publicerad av hundarnassalong

Educated, certified and professional dog and catgroomers working with Fear Free methods

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: