Kraften av ett leende

Det låter så klyschigt. ”Le, så blir allting lättare!”. Man har hört det genom hela livet utan att riktigt ta det till sig, för det är en klyscha. Eller hur?
Själv så lider jag av höstdepp varje år, även om jag älskar våren så kan jag få en släng av depression även på våren. Därför startade jag ”Operation Lura Hjärnan” förra året för mig själv, vilket innebar att så fort jag märkte mungiporna hängde så skulle jag tvinga upp dom i motsatt håll. Jättetöntigt, men varför inte?

Det hade faktiskt varit kul om det suttit en övervakningskamera i min bil, det hade i så fall visat en morgontrött och något tvär Jessica som klivit in i bilen kl 06.30, hon hade startat bilen och startat radion, hoppats på att hinna förbi järnvägsbommarna innan de gick ner och sedan gått från fröken surmule till Jokern i Batman. Ett upptryckt onaturligt, läskigt leende över hela ansiktet. Jag skrattar lite när jag tänker på det.
Men vet du vad? Det har hjälpt, för deppen har hållit sig långt borta. Ännu mer otroligt har jag även haft det lättare på jobbet, oroliga hundar har tagit det mesta med ny ro som i sin tur lett till att jag blivit ännu gladare!

Så med denna personliga inledning vill jag uppmana alla att dra på smilbanden mer och tramsa mer när ni är med era hundar! Det är en urgammal kunskap som behöver påminnas.
Med hund blir det lätt prestation, med prestation blir det krav. Höga krav kräver fokus och vid fokusering finns det inte plats för trams.
Ju gladare du är, ju tramsigare och roligare du är ju fler gillar att vara i din närhet – detta gäller absolut i allra högsta grad våra hundar!

Visst behöver vi fokus när vi håller i vassa föremål som saxar och klippmaskiner i våra händer, men ta dig tiden att le. Det vinner alla på.

Denna lilla pojken har alltid varit rädd om sin lilla nos och runt ögonen, vi har kämpat och blivit jätteduktiga på momentet ihop. Men nu senast gick det inte bara bra utan vi var fantastiskt magiska ihop! Jag log och han satt blickstilla, blundade och slumrade en kort stund.

Publicerad av hundarnassalong

Educated, certified and professional dog and catgroomers working with Fear Free methods

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: